Науката в полза на обществото - на Коледа стават чудеса

Мисията на лаборатория по Молекулярна Генетика, ИМБ, БАН да популяризира и доближава науката и нейните открития към хората продължава с пълна сила.



В края на миналата година съвсем случайно и напълно в тон с Коледните чудеса телефонен разговор ни показа, че има смисъл в това, което правим. От другата страна на телефонната слушалка беше г-жа Валентина Денчева, директор на Частно Немско Училище "Веда", гр. София.

Г-жа Денчева поиска среща с нас с цел договаряне на дарение от страна на училището за нашата лаборатория. Средствата от благотворителни дейности на училището всяка година по традиция били дарявани на различни хора и институции.

През 2015 г. се спрели на нашата лаборатория! Полученото дарение използвахме за закупуване на хладилна техника за нуждите на научните дейности в лабораторията.

С настоящото съобщение, ние изразяваме своята дълбока признателност към г-жа Денчева и целия екип на Частно Немско Училище "Веда"


За нас беше чест и голямо удоволствие да представим някои от нашите резултати на техен разширен семинар. Доц. Милошев изнесе лекция на тема „Как влияят хранителните добавки върху човешкия организъм“. На срещата присъстваха голям брой ученици от почти всички възрастови групи. Получи се интересна и много мотивираща дискусия.

Пожелаваме си 2016 да бъде изпълнена с много положителни емоции и научни открития, които да направят живота ни по-смислен, по-добър и по-усмихнат!

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.